Typthola

Tijdens de wintermaanden organiseren we een lessenreeks om blind te leren typen voor kinderen van 9 tot 12 jaar.

Dat het digitaal werken steeds meer deel uitmaakt van ons dagelijks bestaan is intussen voor iedereen duidelijk. Naast het goed kunnen omgaan met hardware en software is ook de motorische vaardigheid van het typen een enorme meerwaarde. Hier willen we op inzetten voor kinderen van het 4de tot en met het 6de leerjaar die deze vaardigheid willen ontwikkelen en automatiseren.

De lessenreeks zal gegeven worden door een gediplomeerd lesgever van de ‘Typ 10’-methode. Deze methode is speciaal ontwikkeld voor deze leeftijdsgroep en laat op een eerder speelse manier vrij onbewust de handelingen automatiseren. De nadruk ligt niet op snelheid en tempo maar wel op het ontwikkelen van de correcte techniek.

We voorzien een lessenreeks van 15 lessen maar daarnaast zal het nodig zijn dat kinderen die dit willen aanleren ook thuis een 3-tal keer per week een 10-15 minuten zullen oefenen.

In de prijs van de lessenreeks zit ook het werkboek en de licentie van de webversie voor 1 jaar zodat er thuis ook nog verder kan ingeoefend worden. Kostprijs voor de lessenreeks bedraagt 195 euro per kind (incl. nodige materialen).

Het meebrengen van een pc is niet nodig – wie een extern (oud) toetsenbord ter beschikking zou hebben (draadloos of met USB) kan dit wel meebrengen. (Handig omwille van het aanbrengen van stickertjes die ook thuis kunnen gebruikt worden bij het oefenen)

We plannen de lessen telkens op woensdag – er zijn 2 lessenreeksen. De groepjes worden beperkt gehouden om iedereen individueel te kunnen opvolgen.

Bij het inschrijven vragen we om het uur van voorkeur voor het volgen van de lessen door te geven:

Lessenreeks 1: 15:00 – 16:00 – VOLZET!

Lessenreeks 2: 16:15 – 17:15 – VOLZET!

De lessen zullen doorgaan op volgende data in de gebouwen van de VB Grotenberge (Grotstraat 1):

November:         29/11

December:         6/12 – 13/12 – 20/12

Januari:               10/1 – 17/1 – 24/1 – 31/1

Februari:            7/2 – 21/2 – 28/2

Maart:                 6/3 – 13/3 – 20/3 – 27/3

Inschrijven is mogelijk via het platform van ledenbeheer